Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Actualizare Pentru Războiul Thargoid: Octombrie 3309

Jade Sanderlyn de la Vox Galactica discută despre recuperarea cu succes a oamenilor de la Titani și despre evoluțiile de la noile site-uri din turnul Thargoid.

„Când Aegis și-a anunțat planurile de a elibera răpiții de pe navele-mamă Thargoide, nu eram singurul care se aștepta la cel mai rău rezultat. Transformarea unei rachete miniere de bază într-o modalitate de a extrage capsule de susținere a vieții de la Titani suna extrem de riscant. Și chiar dacă ar funcționa, în ce stare ar fi acești oameni după o experiență atât de îngrozitoare?”

„Spre ușurarea mea, schema funcționează. Mulți mii au fost readuși acum în civilizație și par să fi suferit puține efecte negative. Cu înțelepciune, toți sunt ținuți în carantină strictă în timp ce o multitudine de teste medicale sunt efectuate pe ei. Dar înțeleg că, în cele mai multe cazuri, răpiților li se permite să comunice cu prietenii și familiile lor – dintre care majoritatea nu se așteptau să mai audă de la ei.”

„O altă surpriză, deși mult mai puțin binevenită, au fost schimbările rapide observate la siturile matricei de lipă Thargoidă. Sub suprafață fusese înregistrată o activitate geologică intensă, dar creșterile extraterestre au rezistat analizei detaliate. Transformarea lor în turnuri colosale de câțiva kilometri înălțime a surprins comunitatea științifică.”

„Xenologii îmi spun că apariția acestor situri de turnuri Thargoide, așa cum sunt acum clasificate, sugerează că extratereștrii pun în aplicare planuri pe termen lung. Scopul lor real este neclar, dar puțini cred că rezultatul va fi benefic pentru umanitate.”

„În altă parte, rezistența față de extratereștri rămâne la fel de dedicată ca întotdeauna. La momentul redactării acestui articol, nu au fost raportate noi invazii, iar Thargoizii ocupă doar o treime din teritoriul cucerit anterior de flotele lor. Zeci de sisteme odinioară locuite încă trebuie eliberate, dar starea de spirit în rândul forțelor anti-xeno este că valul s-a întors în favoarea umanității.”

„Aceasta este Jade Sanderlyn care raportează pentru Vox Galactica. Stați în siguranță acolo.”