Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Aegis Încearcă Tehnologii Pentru Explorarea Maelstrom-urilor

Au fost create prototipuri ale unui nou modul conceput pentru a contracara creșterea masivă de energie întâlnită de navele din Maelstrom-urile thargoide.

Profesorul Alba Tesreau a făcut o declarație publică:

„Cercetarea intensă asupra Maelstrom-urilor de către specialiștii aliați, federali și imperiali a dat rezultate practice. Am proiectat un dispozitiv pentru a izola pentru scurt timp o navă împotriva efectelor copleșitoare ale valului de energie al unui Maelstrom. De obicei, valul respinge fizic toate navele umane și perturbă sistemele electrice de la bord.”

„Combinat cu lansatorul nostru caustic, neutralizatorul de puls Thargoid va permite accesul la cele mai interioare regiuni ale norilor extratereștri. Speranța mea este că această descoperire va dezvălui cunoștințe despre flotele de invazie Thargoide de care avem nevoie disperată.”

Mai multe detalii au fost furnizate de Ivano Colombera, legătura științifică a Imperiului cu Aegis:

„Neutralizatorul de impulsuri Thargoid se extinde pe neutralizatorul de câmp de oprire proiectat inițial de Elvira Martuuk în 3303. Folosind componente îmbunătățite, tehnicienii Aegis i-au amplificat eficacitatea atunci când sunt declanșațe la momentul potrivit.”

„Obiectivul nostru principal a fost să străpungem pulsul electromagnetic generat într-un nor Maelstrom atunci când navele umane se află la aproximativ 50 de kilometri de centrul său. Datele furnizate de piloți îndrăzneți care au supraviețuit acestei experiențe ne-au permis să calibrăm un scut la forma sa de undă specifică, ceea ce ar trebui să permită unei nave să reziste impactului său.”

Aegis a confirmat că zborurile inițiale de testare pentru neutralizatorul de puls Thargoid vor fi fără pilot. Prototipurile au fost montate pe sonde special construite care vor fi lansate de la distanță într-un Maelstrom, în timp ce tehnicienii monitorizează telemetria în timp real.