Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

thargoid interceptor scanning

Aegis Recomandă Tactică Preventivă Anti-Xeno

*Alertă Federața Piloților*

O analiză a războiului Thargoid în desfășurare a fost lansată de Aegis și pusă la dispoziția tuturor superputerilor și navelor independente.

Accentul raportului se concentrează pe protejarea sistemelor aflate în pericol de invazie Thargoidă. Acesta sugerează că forțele anti-xeno luptă în primul rând cu flotele de invazie Thargoide care au sosit deja, lucru de înțeles datorită riscului imediat pentru viața civilă. Cu toate acestea, Aegis propune ca creșterea eforturilor defensive pentru sistemele aflate în pericol de invazie ar fi o modalitate mai eficientă de a încetini răspândirea teritoriului controlat de Thargoizi.

Comodorul Emil Varga a oferit o declarație în legătură cu acest raport:

„Efortul necesar pentru a respinge o flotă de invazie este mult mai mare decât a descuraja acea flotă să intre într-un sistem în primul rând.”

„Credem că Thargoizii și-au asumat o abordare a „calei de cea mai mică rezistență” pentru expansiune. Datorită eforturilor piloților noștri calificați, avem suficiente dovezi pentru a arăta că Thargoizii nu vor desfășura o forță deplină în locuri în care navele avansate Thargoide întâmpină rezistență puternică.”

„Navele Orthrus, în special, par cheie pentru pregătirea sistemelor pentru invazie. Mecanismele exacte în care fac acest lucru nu au fost încă verificate, dar un Orthrus pare să ofere detalii logistice cheie despre o țintă de expansiune. Este clar că navele invadatoare Thargoide știu exact de unde să iasă din hiperspațiu pentru a ataca porturile locale și activele tactice. Distrugerea navelor Orthrus poate fi cheia pentru protejarea unui sistem alertat.”

Ca un stimulent pentru atragerea piloților de luptă către sistemele aflate în alertă, plățile obligațiunilor de luptă pentru navele Orthrus au fost majorate.