Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Aegis se Întoarce

Agenția anti-xeno Aegis a fost reformată oficial de Alianță, Imperiu și Federație.

Aegis a fost fondată inițial în 3303 pentru a centraliza cercetarea Thargoizilor, precum și pentru a coordona operațiunile de apărare și salvare. A fost desființată în 3308 în urma acuzațiilor de incompetență în urma dezastrului de la Alexandria și a constatărilor ulterioare ale Raportului Baumann. Escaladarea recentă a Războiului Thargoid și apelurile pentru o colaborare reînnoită între superputeri au condus la o inversare a acestei decizii.

Profesorul Alba Tesreau va servi ca șef al organizației reînviate. Ea a oferit detalii în cadrul unei conferințe de presă:

„Aegis rămâne cea mai bună speranță a omenirii de a pune capăt acestui război calamitos cu Thargoizii. Prioritatea sa este de a înțelege mai bine specia extraterestră prin cercetare științifică și de a utiliza aceste descoperiri pentru a îmbunătăți capacitățile noastre defensive și ofensive.”

„Fiecare superputere a desemnat un individ care să-și supravegheze contribuțiile: viceprim-ministrul Angela Corcoran pentru Alianță, Prințesa Aisling Duval pentru Imperiu și congresmanul Tom Gillespie pentru Federație. De asemenea, am invitat mulți specialiști independenți să colaboreze cu Aegis, inclusiv profesorul Ishmael Palin, Ram Tah și un membru cheie anterior al Aegis, Aden Tanner.”

„Criticile din Raportul Baumann au fost luate în considerare. Noua noastră structură organizatorică urmează abordarea raționalizată utilizată de Unitatea Afiliată Antiterorism cu mare succes. Pentru a îmbunătăți coordonarea, o aplicare limitată a rețelei Omega Grid va facilita comunicațiile rapide și sigure între membrii cheie.”

„Primul proiect de cercetare al lui Aegis este deja în derulare. Inginerul Petra Olmanova ne-a abordat cu proiecte preliminare pentru o metodă de a permite navelor să supraviețuiască mai mult în norii corozivi ai Maelstromurilor. Am desemnat mai mulți experți în metalurgie și chimie pentru a dezvolta acest lucru în continuare.”