Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Alegerile Federale: Perspectiva Alianței

Alianța observă alegerea președintelui federal, dar se așteaptă să se schimbe puține lucruri în relațiile dintre cele două superputeri.

Prim-ministrul Edmund Mahon a rostit o alocuție oficială pe această temă în fața Adunării:

„Alianța continuă să se bucure de relații stabile cu Federația. Coalițiile noastre recente anti-xeno, inclusiv reforma Aegis, arată cum putem beneficia de menținerea unei astfel de cooperări. Sunt încrezător că noul președinte, oricare ar fi acesta, va respecta status quo-ul.”

Consilierul Nakato Kaine a dat o declarație mai directă presei:

„Nu pot ignora modul în care Federația a devenit mai autoritară sub guvernul republican al lui Zachary Hudson. De asemenea, a făcut față prost presiunilor interne: conspirația Starship One, tentativa de lovitură de stat a Diviziei Jupiter, criza de secesiune declanșată de operațiunea Biroului de Detectare Proactivă… lista poate continua. Și totuși, democrația federală dă acum fiecărui individ puterea de a-și alege liderii. Acesta, cel puțin, este ceva ce noi din Alianță ar trebui să admirăm și să luăm în considerare să adoptăm.”

Vanya Driscoll, corespondent politic pentru The Alliance Tribune, a raportat:

„Majoritatea politicienilor aliați sunt prea diplomatici pentru a-și exprima în mod deschis o preferință între cei doi candidați. În privat, consilieri precum Kaine speră într-o relație mai nuanțată cu Winters, căruia îi lipsește retorica solicită a lui Hudson. Cu toate acestea, alții cred că concentrarea lui Archer pe cheltuielile militare și securitatea internă s-ar putea dovedi mai practică în fața invaziei Thargoide.”

Ultimele sondaje de vot din sistemele federale arată că Jerome Archer a depășit-o pe Felicia Winters, deși cu o marjă îngustă. Fereastra de vot se încheie pe 15, rezultatele fiind verificate până luni pentru a determina învingătorul alegerilor prezidențiale federale 3309.