Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Prințesa Aisling „A Înțeles Riscul de a Vorbi”

Alegerile Federale: Perspectiva Imperială

În timp ce Federația se pregătește pentru un nou președinte, Imperiul se pregătește pentru potențiale schimbări ale relației sale cu rivalul său istoric.

Anul trecut, Împăratul Arissa Lavigny-Duval a întrerupt orice colaborare oficială cu celelalte superputeri, cu excepția contribuțiilor limitate la Aegis. Dar asta nu înseamnă că Imperiul ignoră impactul potențial al fie Jerome Archer, fie Felicia Winters de a deveni următorul președinte federal.

Senatorul Denton Patreus a remarcat despre alegeri în timpul unei parade militare prin orașul Port Isabelle:

„Liderii Federației își întăresc întotdeauna popularitatea, considerând Imperiul „marele inamic”. Mă aștept ca Archer să aibă aceleași tendințe agresive. De fapt, aș prefera să mă ocup de această abordare previzibilă, deoarece Winters este în mod clar candidatul mai viclean și mai înșelător.”

Prințesa Aisling Duval i s-a cerut părerea în timp ce vizita un seminar de xenologie găzduit de Consiliul de Cercetare Achenar:

„Trebuie să recunosc că stilul de guvernare al Feliciei Winters este mai atrăgător, deși ar trebui să fie atentă la influența colegului ei de conducere. Dar cine devine președinte trebuie să rupă ciclul de ostilitate dintre Imperiu și Federație. Colaborarea mea fructuoasă cu alți delegați Aegis și succesul ACT împotriva Armatei de Eliberare Neo-Marliniste sunt dovada cât de eficientă poate fi cooperarea între superputeri.”

Despre alegeri a discutat și Cassia Carvalho, jurnalist politic pentru The Imperial Herald:

„Cetăţeanul imperial obişnuit este puţin interesat de funcţionarea internă a Federaţiei, dar anxietatea în Senat este mare. Având în vedere că războiul Thargoid încă dezlănțuit, perspectiva unui nou președinte care să încerce să-și imprime autoritatea pe scena interstelară este o preocupare majoră. În schimb, unii căpitani ai industriei anticipează o nouă eră a comerțului cu o Federație mai prietenoasă, dacă Împăratul poate fi convins să anuleze decretul ei izolaționist.”

Votarea în sistemele federale se desfășoară de 24 de ore, iar sondajele sugerează că Felicia Winters deține un ușor avans față de Jerome Archer. Alegerile se vor desfășura pentru încă trei zile.