Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Alianța Cere Reținere Între Superputeri

Liderii aliați și independenți au cerut Imperiului și Federației să descurajeze ostilitățile facțiunilor în urma conflictului din Tavgi.

Jurnalistul politic Conrad Sterling a rezumat cele mai recente evoluții pentru Vox Galactica:

„Bătălii minore între facțiunile aliniate la superputeri nu sunt neobișnuite. Dar corporațiile Caine-Massey și Torval Mining Ltd au legături politice semnificative, așa că ciocnirea lor a dus la retorică optimistă atât din partea membrilor Congresului, cât și ai Senatului.”

„Multe sisteme în care coexistă populațiile federale și imperiale se confruntă cu tensiuni civile și valuri de tulburări publice. Există un sentiment că rivalitatea istorică dintre două superputeri militariste este reaprinsă și că scântei similare în altă parte pot aprinde flăcările în cel mai rău moment posibil.”

În Adunarea Alianței, consilierul Nakato Kaine a evidențiat potențialele repercusiuni:

„Distragerile militare dintre Imperiu și Federație ar pune mai multă responsabilitate asupra Alianței pentru protejarea sistemelor independente de invazia Thargoidă. Pe lângă o eventuală pierdere de vieți omenești, aceasta ar reprezenta o scurgere semnificativă a resurselor deja întinse. Șoimii din fiecare administrație ar trebui să-și îndrepte tendințele agresive către Thargoizi, nu unul către altul.”

Ca răspuns, prim-ministrul Mahon a fost de acord să trimită soli de la Biroul Alianței pentru Relații Diplomatice atât în Imperiu, cât și în Federație. Zeci de sisteme independente au susținut cererea oficială a Alianței de a „scădea temperatura” și de a găsi o soluție pașnică.