Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Alianța Evaluează Pactul de Apărare Sirius

Adunarea Alianței a aprobat o evaluare oficială a pactului său strategic de apărare cu Sirius Corporation.

Votul pentru lansarea unei anchete independente a fost condus de consilierul Nakato Kaine, care a rezumat:

„Acest parteneriat este în vigoare de aproape doi ani. Ce sprijin militar concret am văzut? Corporația Sirius a făcut puțin pentru a proteja populațiile aliate de atacuri sau răpiri. Navele capitale promise Forței de Apărare a Alianței rămân la planul de desen. Marina Sirius nici măcar nu atacă flotele Thargoide în prima linie a acestui război. Cât mai trebuie să mai înduram promisiunile goale ale lui Li Yong-Rui?”

Amiralul Nikolas Glass, reprezentantul megacorporației în Consiliul Amiralilor, a contestat aceste afirmații:

„Într-adevăr, în culise are loc o cantitate enormă de muncă. Tehnicienii Sirius au modernizat multe nave ADF vechi cu arme moderne și sisteme interne. Am investit semnificativ în noi module AX, cum ar fi suportul de rachete anti-xeno și radiatorul pre-proiectat. Și planurile noastre au stat la baza rachetei de extracție subterană a lui Aegis, care a ajutat la salvarea atât de mulți de la Titani.

Un articol editorial din Old Worlds Gazette a speculat:

„Pactul strategic de apărare a dus la unele succese, cum ar fi grupul operațional Tyndareus care a respins o incursiune Thargoidă pe teritoriul Aliat. Dar asta a fost acum peste un an, iar viziunea unei Marine a Alianței susținute de Sirius pentru a rivaliza cu Imperiul sau Federația nu s-a materializat.”

„Pe măsură ce nemulțumirea crește în Adunare, opțiunea de a renegocia pactul a fost ridicată alături de propunerea consilierului Kaine de a-l rezilia în totalitate. Prim-ministrul Mahon se confruntă cu presiuni politice pentru a-și abandona angajamentul față de Sirius Corporation, mai ales acum că o Aegis reformată conduce dezvoltarea tehnologiei anti-xeno”.