Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Alianța Oferă Amnistie Pentru Cultiştii Zeului Îndepărtat

Adunarea Alianței a înaintat un apel la clemență la Congresul Federal pentru adepții Ordinului Zeului Îndepărtat.

Credința care adora Thargoizii a fost scoasă în afara legii de către Federație în octombrie 3308, după o inițiativă eșuată a sistemului Popontia de a echipa o meganavă numită Dedicant. Fiecare membru al sectei „True Chapters” de la bord a fost arestat și deposedat de cetățenie, agenții FIA adunând colaboratori cunoscuți în zilele următoare. Acest lucru a fost în conformitate cu constituția federală care interzice sprijinirea dușmanilor statului, care sunt clasificați legal ca fiind Thargoizii.

Ca parte a cererii, premierul Edmund Mahon a declarat:

„Alianța susține principiile toleranței religioase, iar sistemele noastre sunt libere să-și dezvolte propriile legi cu privire la credință. Aceasta înseamnă că am salutat întotdeauna Ordinul Zeului Îndepărtat, indiferent de natura sa controversată. Deși mulți nu sunt de acord cu mesajul Ordinului, membrii lor sunt de obicei pacifişti care nu au căutat niciodată să facă rău altora.”

„Prin urmare, propunem ca Federația să deporteze toți închinătorii Zeului Îndepărtat în spațiul Alianței, mai degrabă decât să-i închidă. Acest lucru ar putea fi negociat rapid ca o extindere limitată a tratatelor de extrădare existente.”

„Ca măsură de securitate, adepții Adevăraților Capitoli și ai altor secte ale Zeului Îndepărtat ar fi verificați în mod obișnuit pentru dovezi de activitate ilegală. Dar altfel ar fi liberi să se stabilească în lumi aliate și să întemeieze noi comunități.”

Jurnalistul politic Vanya Driscoll a raportat pentru The Alliance Tribune:

„În mijlocul războiului Thargoid, unii vor vedea această ofertă ca fiind trădătoare. Dar Mahon profită de o oportunitate importantă de a distinge Alianța libertariană de o Federație din ce în ce mai autoritară. Dacă acest gest ajută să convingă sistemele independente să caute aderarea la Aliați, câștigul politic ar putea depăși cu mult riscul potențial.”