Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

the azimuth saga

Amiralul Tanner Primește Grațiere Prezidențială

Verdictul curții marțiale a amiralului Aden Tanner a fost anulat oficial printr-un ordin executiv al președintelui Zachary Hudson.

În noiembrie 3307, Tanner a încercat să preia controlul asupra portului stelar al Minei Hind în timp ce conducea meganava Musashi. El a susținut că băncile de date de la sediul Taurus Mining Ventures – așa cum era cunoscut atunci Azimuth Biotech – conțineau dovezi că super-armele anti-xeno ale Salvation au fost concepute pentru a atrage Thargoizii în sistemele populate înainte de a fi eliberate.

O revizuire juridică în septembrie anul trecut, după ce Proteus Wave a fost folosit pentru a atrage Thargoizii în HIP 22460, a confirmat afirmațiile lui Tanner. Pedeapsa i-a fost comutată în termenul de executare, dar eliberarea sa dezonorantă a fost menținută. Această acordare a clemenței de către președintele Hudson anulează condamnările de revoltă și acțiuni militare ilegale.

Biroul Președintelui Federal a publicat următoarele:

„Aden Tanner are un palmares impresionant și onorabil de serviciu în cadrul Federației, inclusiv un rol cheie de legătură militară cu Aegis. De atunci, scurta sa încălcare a protocolului a fost acceptată ca bazată pe inteligență solidă. Prin urmare, președintele Hudson consideră că experiența aprofundată a lui Tanner în combaterea forțelor Thargoide este prea valoroasă pentru a fi ignorată, având în vedere situația actuală.”

O scurtă declarație a fost făcută și de amiralul de flotă Tayo Maikori:

„Sustin pe deplin această grațiere prezidențială, care este în interesul tuturor cetățenilor. Amiralul Tanner a fost reinstalat oficial și este deja informat cu privire la planurile strategice privind Thargoizii.”

„Aș dori să subliniez că cred că verdictul inițial al Tribunalului Penal al Marinei Federale a fost just și echitabil, având în vedere toate informațiile disponibile la momentul respectiv. Această acțiune executivă nu subminează rolul crucial al instanței în menținerea ordinii în rândul personalului înrolat.”