Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Amiralul Tanner se retrage din Marina Federală

Amiralul Aden Tanner a demisionat oficial din comisia Marinei Federale, la doar câteva săptămâni după ce grațierea prezidențială ia anulat curtea marțială.

El se întorsese în serviciul naval în urma unui ordin executiv al președintelui Zachary Hudson. Dar această demisie neașteptată înseamnă că nu mai este membru al armatei, deși își păstrează onorificul de „amiral”.

Amiralul Tanner a lansat o declarație personală, care a fost publicată de The Federal Times:

„Trebuie să încep prin a-mi exprima recunoștința președintelui Hudson și le mulțumesc tuturor celor care mi-au susținut acțiunile în sistemul T Tauri. Istoria a dovedit că Salvation a fost dispus să sacrifice milioane de vieți în răzbunarea sa personală împotriva Thargoizilor, iar astăzi suferim consecințele acestei obsesii.”

„Marina Federală a fost cândva casa mea, dar deziluzia mea a crescut în ultimii ani. Politica și influențele comerciale împiedică această mare instituție să protejeze Federația până la capacitatea sa maximă. Acum că amenințarea Thargoidă a atins un grad atât de colosal, găsesc astfel de restricții frustrante până la un punct încât probabil că aș fi o pacoste pentru colegii mei amirali. Am prea mult respect pentru fiecare persoană care servește marina pentru a oferi tot ce are mai bun – acest lucru este acum suprimat de birocrație. Prin urmare, renunț în beneficiul tuturor.”

„În conformitate cu termenii grațierii prezidențiale, voi continua să dezvolt strategii anti-xeno în calitate de specialist militar independent. Voi lua legătura direct cu amiralul de flotă Tayo Maikori pentru a contribui la eforturile de război ale marinei, colaborând în același timp cu alte organizații de pe linie. Rămân dedicat salvării de vieți și a pune capăt acestui război cât mai curând posibil.”

„Pentru orice Thargoid care ar putea asculta: încă nu ai văzut de ce sunt în stare.”