Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

ED Missile combat Eagle

Bătălia Corporativă Izbucnește În Sistemul Tavgi

*ALERTĂ Federația Piloților*

Uciderea directorului general al lui Caine-Massey a stârnit un conflict între corporația federală și rivalul imperial Torval Mining Ltd.

CEO-ul interimar Philippa Barlow-Lyons a oferit o declarație cu privire la ostilități:

„Agenția Federală de Informații l-a urmărit pe asasinul lui Johann Fleischer de pe Marte până în sistemul Tavgi, după care s-a urcat la bordul Orchestral Falcon, una dintre meganavele Torval Mining. Am cerut ca el să fie predat pentru a fi judecat pentru crima sa. Au refuzat măcar să ne recunoască. Zemina Torval crede că și-a îndeplinit răzbunarea și a scăpat cu asta. Ea greșește.”

„Caine-Massey a instruit Tavgi Blue Life Inc, partenerul nostru de afaceri în sistem, să urce la bordul Orchestral Falcon – cu forța, dacă este necesar – și să prindă suspectul. Vom face tot ce este necesar pentru a-l aresta pe agentul Imperial de Informații pe care îl considerăm responsabil pentru uciderea unui căpitan al industriei federale.”

Un răspuns a fost emis de senatorul Zemina Torval:

„Caine-Massey folosește moartea CEO-ului său pentru a scuza o grevă deliberată împotriva companiei mele, dăunând prețului acțiunilor noastre și testând voința legăturilor noastre politice. Torval Mining Ltd își va apăra proprietatea, precum și onoarea Imperiului, împotriva acestui atac nejustificat.”

Pentru a-și susține operațiunile de luptă, Tavgi Blue Life Inc și Torval Mining Ltd au cerut auxiliarilor navali federali și imperiali să raporteze la Gordon Enterprise și, respectiv, Orchestral Falcon.

Conflictul a accentuat tensiunile politice dintre Imperiu și Federație. Cu majoritatea forțelor navale ale superputerilor dislocate pe linia frontului Thargoid, navele autorităților de sistem din jurul Tavgi au fost plasate în alertă.

Președintele Zachary Hudson s-a grăbit să comenteze că „administrația mea susține dreptul facțiunilor noastre de a căuta dreptate”. Senatorul Denton Patreus a declarat: „Imperiul este pregătit să-și protejeze cetățenii, întreprinderile și teritoriile de atacurile puterilor străine, xeno sau de altă natură”.