Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Carnagiu provocat de alte Maelstromuri

*ALERTĂ Federația Piloților*

Sursele de semnal Cocijo și Oya au ajuns la destinațiile lor estimate.

Impactul lor l-a reflectat pe cel al maelstromurilor Taranis, Indra și Leigong. Un total de 16 sisteme învecinate au fost imediat copleșite de flotele Thargoide, care au lansat bombardamente devastatoare împotriva porturilor stelare orbitale și a infrastructurii planetare.

Alte sisteme locuite din vecinătate rezistă ocupației. Navele capitale ale superputerilor și piloții independenți se luptă în prezent pentru a proteja populația locală.

Cinci surse de semnal s-au manifestat acum ca Maelstromuri, cu alte trei apropiindu-se cu o viteză mai mare decât cea a luminii. Multe sisteme au căzut complet în mâinile Thargoizilor din vecinătatea fiecărui Maelstrom. Safeguard Interstellar a raportat că milioane de refugiați amenință că vor copleși serviciile de urgență și echipele de salvare. Forțele militare se luptă, de asemenea, să țină piept unui număr enorm de nave Thargoid.

Profesorul Alba Tesreau este unul dintre numeroșii xenologi și alți specialiști care încearcă să afle mai multe despre misterioasele Maelstromuri. Ea a oferit o scurtă actualizare pentru Vox Galactica:

„Războiul pe scară largă cu Thargoizii a fost întotdeauna cea mai mare teamă a mea. Acum este o realitate. Este mai important ca niciodată să obținem o înțelegere a acestei specii, în special a acestor noi entități puternice desfășurate împotriva umanității.”

„Seo Jin-ae, care posedă o înțelegere de bază a intenției Thargoizilor prin intermediul implanturilor ei neuronale, crede că acestea sunt lovituri concentrate, sistematice, mai degrabă decât un atac frenetic. Ea simte că Thargoizii lucrează pentru un anumit scop, dar încă nu-i poate identifica natura.”

„Singurul avantaj pe care ni-l oferă sosirea altor Maelstromuri este potențialul ca forțele Thargoide să fie distribuite mai uniform între sisteme. Cu o linie de front extinsă, eforturile defensive pot câștiga tracțiune suplimentară atunci când apărăm sau recuperăm sisteme de la extratereștri.”

În știrile conexe, noua meganavă anti-xeno a Azimuth Biotech a intrat în funcțiune în sistemul T Tauri. Eternal Vigilance a fost comandată în urma unei inițiative din noiembrie, care a fost contestată de o contra-campanie menită să prevină renașterea corporației.