Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

elite dangerous concept art

Cazul Împotriva „Calico Zack”

Jurnalistul financiar Bryanna Blanco și-a reînnoit ancheta asupra lui Zachary Rackham, încercând să-l invalideze din cursa prezidențială federală.

„Cu treizeci de ani în urmă, misteriosul „Calico Zack” și-a câștigat reputația de notoriu lord al piraților. În unele zone din spate, încă se spun povești despre cum a condus personal nenumărate raiduri împotriva navelor de marfă și a navelor de pasageri. Se presupune că au fost foarte puține victime în urma lui, deoarece piratul s-a concentrat întotdeauna pe deturnarea obiectelor de valoare, mai degrabă decât să provoace vărsări de sânge.”

„Pe măsură ce bogăția și influența lui Calico Zack creșteau, Archon Delaine l-a văzut ca pe o amenințare și a plănuit să meargă la război. Acesta poate fi ceea ce l-a determinat să renunțe la piraterie. Și-a spălat câștigurile obținute rău prin intermediul corporațiilor și al investițiilor în acțiuni, reinventându-se ca antreprenor federal Zachary Rackham.”

„Din acele vremuri – despre care acum susține că au fost petrecute ca un comerciant care se luptă – Rackham a devenit un trilionar. A absorbit companii, a finanțat structuri grandioase și și-a dat numele oriunde a putut. Rackham Capital Investments este condusă în mare parte de foști camarazi pirați transformați în oameni de afaceri, ceea ce a dus la câteva „demisii” violente de-a lungul anilor.”

„Candidatura prezidențială a lui Rackham m-a inspirat să-mi dublez eforturile de a-și expune trecutul criminal. Nu-mi pot imagina ce va deveni Federația dacă va fi ales în funcții înalte.”

Federal Times a fost criticat de susținătorii lui Zachary Rackham, susținând că acționează la ordinele rivalilor săi politici. Un editorial din fluxul de știri rival Sol Today a spus:

„Bryanna Blanco a fost cândva o reporteră foarte respectată, dar ar trebui să se confrunte cu acuzații de calomnie pentru acest tip de dezordine. Ea a urmărit o răzbunare de ani de zile împotriva lui Rackham, cu foarte puține lucruri de arătat pentru asta, iar articolele ei reciclează adesea teoriile conspirației discreditate.”

Un purtător de cuvânt al Agenției Federale de Informații a declarat:

„Domnul Rackham este un membru de lungă durată al Consiliului de Supraveghere Civilă FIA. Nu au existat niciodată dovezi care ne-ar putea determina să deschidem o anchetă penală asupra activităților sale.”