Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Dispariția Meganavei Dedicant

Meganava Dedicant a dispărut din Popontia, la doar câteva ore după ce mii de cultişti ai Zeului Îndepărtat s-au îmbarcat pe meganavă cu o escortă federală.

Cultiștii urmau să fie transferați la bordul navei din spațiul federal în spațiul aliat, unde amnistia a fost oferită de prim-ministrul Mahon. În schimbul eliberării lor, secta Adevăratelor Capitole a fost de acord să deblocheze accesul la băncile de date secrete și la textele sacre înainte de plecare. În schimb, Dedicant a inițiat un salt hiperspațial înainte de termen, nereușind să ajungă în sistemul Mullag așa cum era planificat.

Marina Federală și Forța de Apărare Aliată au desfășurat ambele echipe de căutare de-a lungul rutei dintre sisteme. Rapoartele lor inițiale au declarat că nu au fost detectate semnale și nu au găsit nicio dovadă că Dedicant a fost interceptat sau distrus. Locația și starea actuală a meganavei rămân necunoscute.

Agentul executiv Jalen Locke de la Agenția Federală de Informații a emis o declarație de presă:

„Am pierdut complet contactul cu echipele de securitate FIA care controlează Dedicant. Acest lucru este de mare îngrijorare, având în vedere că la bord sunt mii de criminali care se închină Thargoizilor. Operăm sub presupunerea că cultiştii ne-au copleşit cumva oamenii şi au fugit cu meganava.”

Dr Alfred Ulyanov, un expert de seamă în Ordinul Zeului Îndepărtat, a vorbit, de asemenea, presei:

„Adevăratele Capitole sunt, fără îndoială, mai proactive decât ortodoxia Zeului Îndepărtat, dar natura lor rămâne în esență fatalistă. Acest lucru face dificil să-ți imaginezi că luptă împotriva agenților FIA înarmați. Se pare mai probabil că o terță parte a fost implicată, deși nu putem ignora posibilitatea ca proprietarii inițiali ai Dedicant să fi găsit o modalitate de a-și devia cursul prin hiperspațiu.”