Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Dovezile Răpirilor Cresc

Fluxurile de știri și emisiunile ICE au reacționat la teoria lui Aegis conform căreia Thargoizii au capturat intenționat zeci de milioane de oameni.

Mărturiile martorilor oculari furnizate de piloți independenți au dat credință acestei teorii. Citizens’ Chronicle a prezentat următorul cont de la comandantul auxiliar imperial Luca Redondo:

„A fost o priveliște răutăcioasă să-i privești pe Scythe vânând supraviețuitori. O parte din mine a vrut să înceapă să distrugă capsulele de evacuare, mai degrabă decât să lase acei oameni săraci să fie mâncați sau experimentați, sau pentru ce naiba le doresc Thargoizii. Escadrila mea nu putea face nimic pentru a-i salva, nu fără a risca refugiații pe care îi cărăm. Nu cred că voi dormi bine mult timp.”

Mulți reporteri au intervievat oameni care încă așteaptă să audă de la cei care au trăit cândva în sistemele ocupate de Thargoizi. Vox Galactica a publicat mai multe astfel de povești:

„Fostul meu soț și-a luat copiii să-și viziteze familia în noiembrie anul trecut, chiar înainte de sosirea Maelstromurilor. Ultimul lor mesaj a fost atât de fericit, spunându-mi aventurile lor, promițându-mi că mă va suna mâine. Dar nu a existat mâine. Doar static din întregul sistem. De atunci, în fiecare zi, am contactat centrele pentru refugiați, repetându-le numele mereu. Este toată viața mea acum. Nu e nimic altceva.”

Un editorial din The Federal Free Press a cerut să se exercite presiuni mai mari asupra Aegis și autorităților:

„Este scandalos că acest lucru a fost ținut în afara domeniului public atât de mult timp, cu Thargoizii luând prizonieri luni de zile. De ce a fost suprimat acest lucru de cei de la putere? Le datorăm acelor milioane de oameni să facem tot ce putem pentru a-i salva.”

Un punct de vedere alternativ a fost subliniat de Timothy Culver, un proeminent activist xeno-pace, pe canalul său difuzat de ICE:

„Oamenii au capturat și au experimentat pe Thargoizi de când i-am întâlnit prima dată, așa că cu siguranță nu ocupăm terenul moral înalt. Dar cred, de asemenea, că ei caută în primul rând să ne înțeleagă. Îi îndemn pe toată lumea să studieze raportul recent al comandantului Rakowski, care demonstrează că nu orice navă Thargoidă ne vede ca pe un inamic.”