Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Prințesa Aisling „A Înțeles Riscul de a Vorbi”

Furia Împăratului

Împăratul Arissa Lavigny-Duval a răspuns criticilor din partea lui Hadrian Duval cu privire la decizia ei de a contribui la Aegis.

În timpul unui discurs public la deschiderea unui complex de cercetare și dezvoltare navală pe Achenar, Împăratul a declarat:

„Pentru a evita orice dubiu, decretul meu de a opri interacțiunea cu Alianța și Federația rămâne în vigoare. Indiferent de progresele realizate în armament sau apărare în aceste facilități impresionante, ele vor fi folosite exclusiv de Marina Imperială pentru a proteja cetățenii imperiali.”

„Statutul lui Aegis ca agenție independentă o face o excepție legală conform Convenției Cornelius-Lasky. Doar o mică parte din cheltuielile militare ale Imperiului este dedicată forțelor anti-xeno ale lui Aegis.”

„În ceea ce îl privește pe Hadrian Duval, unii își pot aminti când extremiștii săi din Nova Imperium au amenințat cândva că vor declanșa tulburări civile la scară largă. Am ales să-l scutesc de soarta co-conspiratorilor săi, lucru pe care l-a susținut prințesa Aisling cu aceeași pasiune pe care a arătat-o pentru proiectul Aegis. Cu excepția cazului în care Hadrian dorește să-mi testeze „spiritul slab” în continuare, îl sfătuiesc cu tărie să păstreze astfel de gânduri private în viitor.”

Altercația dintre Duvali a declanșat unele dezbateri în Senat, senatorul Petra Torval susținând că Împăratul l-a văzut în mod clar pe Hadrian Duval ca un „dușman al Imperiului”. Problema a fost soluționată printr-o declarație a cancelarului Anders Blaine:

„Tratatul de la Paresa îi leagă pe toți foștii membri ai Nova Imperium ca supuși ai tronului. Majestatea Sa a reamintit că Hadrian Duval nu este oficial un prinț al familiei regale, dar este totuși considerat un aliat loial atâta timp cât îi place Împăratului.”