Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

„Hunter” Clasa De Navă Thargoidă Confirmată

*ALERTĂ Federația Piloților*

Un nou tip de navă Thargoidă, întâlnită pentru prima dată în Maelstrom-uri, interzice navele în sistemele controlate de Thargoizi.

Aegis a evidențiat amenințarea ca parte a cercetării sale asupra navelor capitale Thargoide. Comodorul Emil Varga, legătura militară a Aliaților, a făcut această declarație:

„Primii exploratori care au intrat în regiunile interioare ale Maelstrom-urilor au întâlnit o navă Thargoidă nevăzută anterior, mai mare decât un cercetător, dar mai mică decât un interceptor. Aceste ambarcațiuni de dimensiuni medii au fost clasificate drept vânători (hunter), această clasă specifică fiind desemnată „Glaive” datorită proeminențelor sale asemănătoare lamei.”

„Glaive operau aproape de navele-mamă, așa că inițial s-a crezut că acționau ca santinelele. Dar în ultimele zile au apărut în sistemele aflate sub control Thargoid. Piloții suficient de norocoși să supraviețuiască acestor întâlniri raportează că au fost forțați din supercroazieră de către Glaive și atacați agresiv.”

„Personal, cred că noua noastră capacitate de a pătrunde în Maelstrom-uri i-a luat pe Thargoizi prin surprindere. Ca răspuns, au redistribuit apărătorii navei-mamă într-un rol mai ofensiv. O astfel de adaptare tactică rapidă nu este tipică acestei specii, ceea ce este un bun indicator că sunt cam îngrijorați.”

Aden Tanner a oferit mai multe detalii în urma unei misiuni de cercetare:

„Glaive este extrem de agresiv și atacă orice navă umană în raza sa de acțiune. Armele sale cu energie de mare intensitate iau forma unor fulgere, asemănătoare unui interceptor Thargoid, dar această navă este mai rapidă și mai manevrabilă.”

„Piloții anti-xeno ar trebui avertizați că Glaive sunt, de asemenea, capabili să dezactiveze armamentul bazat pe Guardiani. Acest lucru a devenit evident doar atunci când i-am întâlnit în afara sistemelor Maelstrom, unde câmpul anti-Guardian al Thargoizilor este prezent permanent.”