Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

În Maelstrom-uri

Aegis a confirmat că primele nave echipate cu neutralizatoare de puls Thargoid au intrat în regiunile interioare ale Maelstrom-urilor.

Noul modul oferă un scut temporar împotriva pulsului electromagnetic care este generat atunci când navele ating un anumit punct din Maelstrom. Până acum, acest lucru a împiedicat toate încercările de a identifica ce construcții Thargoide ar putea exista în norii caustici.

Contraamiralul Daniel Parry, legătura a Marinei Federale cu Aegis, a raportat:

„Nave înarmate cu echipaj de specialiști militari și xenologie au fost acum trimise în fiecare Maelstrom. Aceste misiuni de descoperire vor încerca să adune cât mai multe date tactice și de mediu posibil.”

„Am primit și informații de la comandanții care s-au întors din zonele centrale ale Maelstrom-urilor. În prezent, nu putem autentifica aceste conturi, dar sunt în curs de colectare și analizare. Înaltele comandamente Aliate, Federale și Imperiale vor autoriza un raport oficial în timp util.”

O declarație secundară a fost oferită de comodorul Emil Varga, legătura militară a Alianței:

„Dacă datele preliminare obținute de piloții independenți sunt exacte, un factor comun este că aceștia au întâlnit o prezență semnificativă de Thargoizi. Aegis îi avertizează pe toți piloții că intră în Maelstrom-uri pe propriul risc și ar trebui să se pregătească pentru situații de luptă.”

„Toate cele opt sisteme care conțin Maelstrom-uri sunt încă afectate de același câmp anti-Guardian care a fost observat pentru prima dată în HIP 22460. Prin urmare, armele bazate pe tehnologia Guardian nu vor funcționa și ar trebui înlocuite cu alte armamente anti-xeno.”