Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Întâlnirea Cu Thargoizii Ridică Întrebări

Un explorator independent a raportat un incident neobișnuit care a implicat o navă Thargoidă, la sute de ani lumină distanță de invazia în curs.

Comandantul Renia Rakowski și-a spus povestea pentru Vox Galactica:

„Am adunat date de explorare timp de săptămâni fără să văd un alt suflet. Plictisitor, știu, dar îmi place o viață liniștită. Când am sărit din sistemul Wregoe GA-X B3-0, nava mea s-a legănat violent și am intrat în panică, crezând că hiperdrive-ul a eșuat. Abia l-am văzut la început, negru pe negrul spațiului, până când conturul i-a strălucit. Un interceptor Thargoid. La fel ca în fluxurile de știri, dar chiar în fața mea.”

„Nu am mai fost niciodată în luptă și nava mea oricum nu poartă arme, așa că am crezut că acesta este sfârșitul meu. Inima îmi batea tare în timp ce mă uitam la extraterestru, iar acesta se uita înapoi ca un ochi uriaș fără pleoape. O lumină zvârcolită a izbucnit, acest urlet zguduitor a venit peste comunicatoare și apoi… a plecat. Nu eram mort, ceea ce a fost o surpriză.”

„L-am privit alunecând, cu petalele rotindu-se și învârtindu-se, cred că era oarecum frumos. De fapt, mi-a întors spatele, de parcă aș fi fost o bucată nesemnificativă nedemnă de atenție. Nu am fost niciodată atât de bucuros să fiu plictisitor.”

Comodorul Emil Varga, legătura militară a Alianței cu Aegis, a oferit o declarație ulterioară:

„Acest incident a avut loc la o distanță considerabilă de Maelstromuri. Inițial, ne temeam că aceasta este o dovadă că noi Titani au sosit și efectuează o manevră de flancare. Cu toate acestea, dacă interceptorul ar fi făcut parte din flotele de invazie, ar fi deschis focul imediat după ce a apărut hiperdicția.”

„Zona imediată din jurul lui Wregoe GA-X B3-0 nu conține locuri de lipă sau înregistrări ale activității Thargoide despre care să cunoaștem. Universal Cartographics a confirmat că avem câteva date de explorare de bază pentru acea parte a sectorului Wregoe, dar nu există întâlniri anterioare cu Thargoizii. Civilii sunt avertizați să stea departe de acea regiune până când vom afla mai multe.”