Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Marliniştii Se Confruntă Cu Un Viitor „Din Ce În Ce Mai Grav”

Coloniile marliniste se luptă să supraviețuiască realităților dure ale independenței în timp ce se pregătesc pentru impactul războiului Thargoid.

Un editorial din The Marlin Standard a rezumat situația lor:

„În ultimele luni, obiectivul nostru nobil de a construi o republică marlinistă a fost drastic redus. Multe dintre cele opt sisteme de colonii originale, printre care capitala Concordia, sunt acum dominate de străini, inclusiv de corporații federale și aliniate de Sirius. Am supraviețuit persecuției, războiului civil și terorismului, doar pentru a găsi oamenii noștri exploatați de oportunismul facțiunilor vecine.”

În Imperiu, punctul de vedere predominant este că marliniştii suferă consecinţele propriilor acţiuni. După cum a remarcat senatorul Arturo Durant: „Au votat să respingă oferta Împăratului de a deveni protectorat imperial, așa că acum trebuie să plătească prețul”.

La aceasta se adaugă pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă Thargoizii, pe măsură ce flotele lor pătrund mai adânc în sistemele de bază. Fluxul de știri Citizens’ Chronicle a publicat mesaje îngrijorătoare de la unii cetățeni imperiali pentru verii lor marlinişti. Un comentator viral a proclamat: „Coloniștii nu sunt dușmani! Au fost cândva cei dragi, prieteni și familia noastră, alungați pentru convingerile lor politice. Cum le putem întoarce spatele?”

Parlamentul marlinist și-a exprimat dorința de a contribui la Aegis, dar prioritatea sa este de a stabili controlul asupra sistemelor sale charter. Prim-ministrul Octavia Volkov a recunoscut: „Fără o armată dedicată pentru a realiza acest lucru, perspectivele noastre de viitor par din ce în ce mai grave”.

Situația marliniștilor este oglindită în altă parte, așa cum a menționat reporterul de război Ernesto Rios pentru Vox Galactica:

„Vulnerabilitatea la atacul Thargoid este o preocupare universală în rândul sistemelor independente. Multe facțiuni non-superputeri se unesc în grupuri mici pentru a coopera la operațiuni anti-xeno și a împărtăși resurse. Un spirit de camaraderie a apărut în fața anihilării. Dar va fi asta suficient împotriva puterii copleșitoare a Thargoizilor?