Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Misterul Asasinului De Pe Marte

Suspectul „asasin imperial” care l-a împușcat pe CEO-ul Caine-Massey, Johann Fleischer, a fost eliberat de orice legătură cu Imperiul.

Agentul executiv Viola Trask de la Agenția Federală de Informații a dat o declarație presei:

„Ancheta noastră a verificat că bărbatul pe care îl avem în custodie este un mercenar profesionist pe nume Kieran Rayne, originar din sistemul Alpha Caeli. Timp de peste un deceniu, el a funcționat ca ucigaș independent, folosind mai multe identități false. Motivul crimei nu este încă clar.”

„În ciuda indicațiilor timpurii, nu există nicio dovadă că Rayne a fost angajat de Torval Mining Ltd pentru a-l elimina pe domnul Fleischer. Misiunea a fost organizată anonim printr-o rețea de comunicații neînregistrată pe care nu o putem accesa. Armele și echipamentele de securitate de proveniență imperială pe care le-a folosit i-au fost furnizate special pentru această sarcină. Aceasta pare a fi o alegere deliberată pentru a stimula impresia că asasinarea a fost ordonată de elemente din interiorul Imperiului.”

„Nu a trecut neobservat că dovezile care implică un agent de informații imperiale erau „prea bune pentru a fi adevărate”. Aș dori să subliniez că FIA era pe deplin conștientă de această posibilitate. Este regretabil că directorii Caine-Massey și-au desfășurat forțele de securitate în Tavgi înainte ca investigația noastră să fie finalizată.”

Congresul a acceptat raportul și a declarat că nu vor mai fi luate măsuri. Se așteaptă ca, odată ce interogatoriul FIA este finalizat, Rayne să se confrunte cu închisoare pe viață într-o închisoare de maximă securitate.

Philippa Barlow-Lyons, noul CEO al Caine-Massey, a abordat această evoluție în timpul unei adrese adresate angajaților corporației:

„Știu că nimeni nu îl poate înlocui vreodată pe Johann, care a însemnat atât de mult pentru noi toți. În memoria lui, îmi propun să conduc lucrurile exact așa cum și-ar fi dorit el. Nu avem de ales decât să acceptăm rezultatele anchetei și să ne retragem oficial acuzația împotriva Zeminei Torval și a familiei ei. Recunosc că durerea s-ar putea să fi învins de mine în ultimele zile. Dar în inima mea, știu că într-o zi adevărul va fi dezvăluit, iar vinovații se vor confrunta cu justiția federală.”