Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

sit Thargoid

Oamenii De Știință Studiază Siturile Matricei De Lipă Thargoide

Xenologii Aegis își concentrează eforturile asupra excrescărilor extraterestre misterioase raportate pe mai multe planete și luni din sectorul Trianguli.

Acestea au fost denumite „situri ale matricei de lipă Thargoide”, datorită asemănării lor cu lipacile care produc metaaliaje, dar sunt mult mai mari ca dimensiune și complexitate.

Comandantul Yoselin Aquino a descris vizitarea unuia dintre aceste locuri la Vox Galactica:

„Acesta nu a fost un loc ușor de explorat, deoarece a trebuit să evit Dronele Revenant și ocazional Cercetași Thargoizi. Odată ce m-am apropiat, mi s-a părut neliniștitor ca naiba. Fiecare pâlc era o structură asemănătoare movilei de peste un kilometru, cu mai multe vârfuri rotunjite. Distanțați în jurul acestora erau copaci de corali ciudați, care stoarce o chestie caustică asemănătoare sevei și aruncă „fructe cu aspect bizar”.

„Ceea ce m-a făcut cu adevărat nervos au fost rădăcinile suliței din mijlocul site-ului. Sunt făcute dintr-o substanță întărită într-un fel de vârf segmentat, ca niște degete scheletice gigantice care ajung în sus prin pământ. Dacă mă întrebați pe mine, aceste lucruri sunt vii într-un fel. Zgomotele pe care le-a captat convertorul meu audio m-au făcut să simt că se mișcă, se închid în jurul meu pentru a mă trage în jos.”

Profesorul Shamus Madigan, legătura științifică federală cu Aegis, a publicat o actualizare a proiectului:

„Siturile matricei de lipă emit o cantitate semnificativă de interferență electromagnetică care, împreună cu apărătorii agresivi Thargoizi, a împiedicat o analiză subterană detaliată. Cu toate acestea, Aegis dedică acum resurse suplimentare pentru a investiga de ce există aceste structuri organice.”

„Pot raporta că senzorii geologici au detectat vibrații rezultate din activitatea subterană, cu cutremure ocazionale care se răspândesc pe sol. Acest lucru sugerează că în interior au loc procese chimice sau fizice violente. Teoria predominantă este că aceste situri încă nu sunt complet formate, dar încă nu le putem determina natura sau scopul.”