Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Ochii Federali Asupra Dezbaterii Congresului

Moțiunile preliminare privind viitorul vot privind contravenția Hudson au început în Congresul Federal.

Propunerea, numită după apelul președintelui Zachary Hudson de a suspenda cel de-al 77-lea amendament la Acordul Federal, este un punct de controversă semnificativă. Dacă va fi aprobat, Hudson ar fi eligibil să candideze pentru un alt mandat la alegerile prezidențiale din acest an.

Susținătorii propunerii, conduși de cabinetul lui Hudson, subliniază conflictul în curs cu Thargoizii drept motiv principal pentru a vota pentru. Odată cu escaladarea semnificativă a agresiunii Thargoide și pierderea a sute de sisteme, s-a susținut că o schimbare a conducerii ar putea slăbi capacitatea Federației de a se apăra.

Oponenții au numit mișcarea o tactică „dictatorială” care folosește teama de atacul extraterestru pentru a influența opinia publică. Felicia Winters, candidatul liberal și actualul președinte din umbră, a discutat recent acest lucru în detaliu în timpul unui interviu acordat Federal Free Press:

„În aceste vremuri dificile nu putem uita cine suntem sau ce face Federația. Al 77-lea amendament a fost stabilit în 2594 și de atunci a definit durata de serviciu prezidențială. Această structură nu numai că oferă claritate oamenilor care își folosesc votul pentru a informa guvernarea federală, ci și fiecărui individ căruia i se încredințează onoarea președinției. Să o schimbăm acum ar trimite un mesaj că ne-am pierdut încrederea în mecanismul politic al Federației.”

Votul oficial asupra moțiunii contravenției Hudson este de așteptat să aibă loc săptămâna viitoare.