Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

elite dangerous earth

Sărbătorile În Sol Se Încheie Pe Măsură Ce Încep Alegerile

*ALERTĂ Federația Piloților*

Federația a început să voteze pentru a-și decide următorul președinte, pe măsură ce se încheie o săptămână de festivități în sistemul Sol.

Congresul a confirmat că toți piloții care au furnizat bunuri rare pentru evenimentele de sărbătoare pot colecta plata de la portul stelar Li Qing Jao. Toate permisele temporare de sistem pentru Sol rămân suspendate pentru membrii Federației de Piloți pentru încă o săptămână.

Alegerile prezidențiale din 3309 au început acum oficial. Se așteaptă ca peste un trilion de cetățeni federali să își prezinte voturile, care vor fi înregistrate și colectate în următoarele patru zile prin sisteme digitale securizate.

Vicepreședintele Jerome Archer este candidatul Partidului Republican, care este larg perceput ca moștenitorul politic al președintelui Zachary Hudson. Colegul său de conducere este congresmanul Niko Shirakawa, care are legături puternice în cadrul armatei.

Președintele din umbră, Felicia Winters, liderul Partidului Liberal, este candidatul rival și un susținător al politicilor mai orientate spre umanitar. Ea este pe biletul prezidențial cu congresmanul Isolde Rochester, matriarha celebrei dinastii Rochester.

Sofia Trevino, corespondent politic pentru The Federal Times, a comentat:

„După luni de întârziere, probleme logistice cauzate de războiul Thargoid, plus drama din jurul lui Zachary Rackham, votul este în sfârșit în curs. Analiştii cred că acesta ar putea fi unul dintre cele mai apropiate alegeri din istoria Federaţiei, reflectând polarizarea care a avut loc în ultimii ani”.

„Sprijinul pentru Partidul Republican a fost susținut de gestionarea din ce în ce mai reușită a amenințării Thargoide în ultimele șase luni. Dar creația emblematică a lui Archer, Biroul de Detectare Proactivă, rămâne extrem de divizat – ceva ce Partidul Liberal a găsit succes în folosirea pentru a-și încadra adversarul ca fiind din ce în ce mai autoritar. Rămâne de văzut cum vor afecta aceste puncte primare în cele din urmă rezultatul votului.”

Noul președinte va fi anunțat luni, 16 octombrie. Președintele Hudson va rămâne în funcție ca președinte interimar până la inaugurarea oficială a câștigătorului alegerilor, care va avea loc în noul an.