Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Supraviețuitorii Titanilor Ținuți În Carantină

Mii de oameni salvați din captivitate de navele-mamă Thargoide rămân izolați în conformitate cu protocoale medicale și de securitate stricte.

Profesorul Alba Tesreau, șeful Aegis, a vorbit într-o conferință de presă:

„Sunt ușurat să văd că rachetele de extracție subterană se dovedesc eficiente, mai ales având în vedere cât de repede au intrat în producție. Mulți piloți le folosesc pentru a excava capsule de depozitare biologică de sub carcasele Titanilor Thargoizi.”

„Fiecare individ resuscitat a fost supus unei game exhaustive de scanări fizice și evaluări psihologice. Unii sunt tratați pentru afecțiuni legate de stres și traume psihice, dar în rest par să fie nevătămați. Fără nicio dovadă clară că acești oameni au fost infectați sau influențați de thargoizi într-un fel sau altul, Aegis a trimis o serie de propuneri guvernelor superputerilor, în timp ce ei iau în considerare următorii pași.”

În ciuda acestui anunț, toți cei extrași dintr-o capsulă de bio-stocare rămân în carantină militară. Alianța, Imperiul, Federația și facțiunile independente au dat toate instrucțiunile că orice cetățean care a fost răpit de Thargoizi trebuie ținut în izolare de înaltă securitate până la o nouă notificare.

După cum a discutat reporterul Ernesto Rios pentru Vox Galactica:

„Există îngrijorare larg răspândită că orice plănuiseră Thargoizii pentru captivii lor umani a fost pus în mișcare înainte de începerea eforturilor de salvare. În timp ce analiza științifică a captivilor contestă această noțiune – așa cum au făcut-o toate rezultatele până acum – cei returnați se pot confrunta cu prejudecăți și neîncredere atunci când li se permite să se reîntoarcă în societate.”

În știrile conexe, există rapoarte că siturile matricei de lipa Thargoide au suferit recent o creștere enormă, cu observări de „turle falnice” și megastructuri similare. Aegis și alte organisme științifice au trimis echipe de analiză la toate siturile cunoscute pentru a colecta date.