Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Thargoizii Devastează Enclava Witch Head

*ALERTĂ Federația Piloților*

Sistemele populate din Nebuloasa Witch Head au fost invadate de flotele Thargoide, ceea ce a dus la un haos larg răspândit.

Navele Thargoide au vizat direct porturi stelare și baze planetare, lăsând zeci de mii de victime. Cu nebuloasa situată la sute de ani lumină de sistemele centrale, serviciile de salvare se luptă să-i ajute pe supraviețuitorii care fug.

Vox Galactica a publicat un mesaj fragmentat transmis de inginera Chloe Sedesi:

„…SOS de urgență din sistemul Shenve. Thargoizi… invazie la scară largă. Ne-au lovit puternic… evacuat echipa și au abandonat Cinder Dock. Încercăm să ne îndepărtăm de… roiuri întregi, în fiecare direcție în care ne uităm. Dacă cineva primește asta, noi suntem…”

Căpitanul Warren Lamar, șeful de securitate al Pactului Expediționar al Alianței, a făcut această declarație:

„În ultimii ani, am luptat împotriva mai multor lovituri Thargoide, dar amploarea acestor atacuri este fără precedent. Meganava The Golden Stag din Onoros a fost distrusă, majoritatea forțelor noastre fiind împrăștiate. Am cerut urgent întăriri de la Alianță, dar suntem disperați pentru sprijin imediat.”

Enclava Witch Head a fost înființată în 3305, în urma descoperirii unor situri de lipace, care au fost exploatate comercial de Alianță ca surse de metaaliaje. Dr. Maximo Fonseca și alți xenologi de frunte cred că securizarea sistemelor bogate în lipace face parte din strategia de expansiune a Thargoizilor.