Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Tragedia Convoiului Stopează Conflictul Dintre Superputeri

*ALERTĂ Federația Piloților*

Imperiul și Federația au rezolvat conflictul din Pichch după pierderea accidentală a navelor de aprovizionare anti-xeno.

Corespondentul independent Karleen Troy a raportat despre evenimente pentru Vox Galactica:

„Pichch este o locație cheie pentru a redirecționa resursele din prima linie către sistemele care se confruntă cu invazia din jurul Maelstrom-ului Leigong. În ultimele zile, aceste livrări vitale au fost întârziate grav de conflictul intestin. Dar dezastrul a avut loc atunci când un întreg convoi care transporta arme anti-xeno a fost distrus de navele aliniate cu imperiul, care l-au identificat în mod eronat ca fiind nave federale locale de aprovizionare.

„Odată ce vestea incidentului s-a răspândit, liderii Gauluujja Exchange și Gliese 44 Citizens’ Forum au declarat că au primit ordine de a negocia o încetare imediată a focului. Conflictul se îndrepta către o victorie a Gliese 44 Citizens’ Forum, așa că pacea bruscă este probabil o ușurare pentru Gauluujja Exchange.”

Împăratul Arissa Lavigny-Duval a făcut o declarație personală cu privire la situație:

„Permitem facțiunilor aliniate imperial un grad de autonomie, înțelegând că ele nu pun în pericol obiectivele strategice ale Imperiului. Subminarea rezistenței umane împotriva invaziei Thargoide nu poate fi tolerată. Prin urmare, comand Gliese 44 Citizens’ Forum să negocieze imediat o încetare a focului cu vecinii lor federali.”

O declarație similară a fost făcută de președintele Zachary Hudson:

„Această situație tragică ar fi putut și ar fi trebuit să fie evitată. Pichch este un sistem federal și avem responsabilitatea de a susține fluxul de resurse anti-xeno în acea regiune. Nu putem permite că certurile la scară mică să ne deraieze eforturile. Am informat Gauluujja Exchange că trebuie să aranjeze o rezolvare pașnică a conflictului lor actual.”

Atât facțiunile federale, cât și cele imperiale au convenit să-și onoreze angajamentele față de cei care le-au susținut operațiunile, cu recompense disponibile la Portul Tiptree.