Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

cele mai intunecate zile

Trupele Terestre Întâlnesc Drone Thargoide

Rapoartele din așezările planetare din sistemele ocupate de Thargoizi au descris drone extraterestre care atacă personalul de la sol.

Corespondentul de teren Ernesto Rios a rezumat această dezvoltare pentru Vox Galactica:

„Zeci de sisteme populate din vecinătatea Maelstrom-urilor au fost invadate de flotele Thargoide, provocând victime îngrozitoare și evacuări în masă. Dar personalul militar încă își riscă viața explorând așezările din acele sisteme, pentru a căuta supraviețuitori sau pentru a aduna materialele rămase.”

„Aceste trupe au fost atacate de „vehicule aeropurtate de design Thargoid”, potrivit unui relat. Dimensiunea lor relativ mică sugerează că sunt echivalentul dronelor de luptă. „I-am văzut patrulând așezările abandonate ca și cum ar fi de pază”, a spus un martor ocular, „și devenind extrem de ostili atunci când detectează oameni.”

„Se pare că Thargoizii văd acum aceste planete ca pe teritoriul lor, iar pe noi ca pe intruși. Ar putea ei să plănuiască să colonizeze toate lumile din sistemele de bază?

În urma unui briefing tactic cu personalul superior Aegis, contraamiralul Daniel Parry a oferit o actualizare presei:

„Am obținut mai multe rapoarte atât de la echipele de teren înrolate, cât și de la echipele neautorizate. Datele disponibile indică faptul că dronele Thargoide sunt capabile să lanseze salve de proiectile aer-sol. Am citit descrieri îngrozitoare ale unor echipe întregi care au fost distruse de bombardamentele cu rachete de la aceste nave.”

„Acest lucru adaugă potențial o nouă dimensiune războiului, prin introducerea de amenințări active pe suprafețele planetare. Unitățile sunt pregătite să investigheze în continuare. Cu toate acestea, forțele armate independente care operează în spatele liniilor inamice pot juca un rol vital prin distrugerea cât mai multor drone posibil.”