Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

Vechii Rivali Se Luptă În Timp Ce Thargoizii Avansează

*ALERTĂ Federația Piloților*

Facțiunile aliniate la Imperiu și Federație au declarat război în Pichch, care se află în calea expansiunii Thargoide.

Relațiile dintre cele două superputeri au fost tensionate în ultimele săptămâni, în urma încăierării corporative de la Tavgi. Acest lucru a exacerbat ostilitățile dintre doi rivali de lungă durată din sistemul Pichch, ducând la prăbușirea negocierilor diplomatice.

Consiliul de conducere al Bursei Gauluujja a susținut: „Sabotorii imperiali ne subminează operațiunile de ani de zile, iar o soluție militară este acum singura opțiune”. O declarație similară a fost făcută de conducerea Forumului Cetățenilor Gliese 44: „Răspunsul tipic federal la problemele lor este să dăm vina pe Imperiu, așa că suntem forțați să rezolvăm acest lucru pe câmpul de luptă”.

Situația a avut un impact și asupra războiului în desfășurare împotriva Thargoizilor, așa cum se subliniază într-un raport al corespondentului independent Karleen Troy:

„Cu extinderea flotei Maelstrom Leigong la doar câteva sisteme distanță, Pichch este în prezent un punct cheie de distribuție pentru arme și provizii anti-xeno în regiune. Există o îngrijorare larg răspândită că acest conflict ar putea perturba fluxul de resurse către prima linie, împiedicând apărarea în mai multe sisteme.”

Atât Bursa Gauluujja, cât și Forumul Cetățenilor Gliese 44 au solicitat ajutor de la auxiliarele navale, care își pot înregistra sprijinul pentru oricare dintre facțiuni la Portul Tiptree.