Urmărește-ne pe:

Comunitatea Elite Dangerous România

thargoid interceptor scanning

Vocea Imperiului

În capitala Imperiului, temerile legate de iminenta invazie Thargoidă au declanșat o adunare publică în afara Palatului Imperial.

Cassia Carvalho, jurnalist politic pentru The Imperial Herald, a relatat de la fața locului:

„Sosirea Maelstrom-urilor Thargoide a declanșat proteste în multe lumi aliate, federale și independente. Imperiul este rareori tulburat de astfel de perturbări, așa că marșul spontan al zeci de mii de cetățeni pe străzile Capitoliului a surprins mass-media și serviciile de securitate.”

„Cancelarul Anders Blaine s-a adresat mulțimii, imaginea lui proiectată deasupra noastră a tuturor. El a vorbit despre răspunsul rapid al Marinei Imperiale la amenințarea Thargoidă, dând asigurări că sistemele noastre sunt protejate și că suntem cu toții în siguranță.”

„Dar acest lucru nu a fost suficient pentru a înăbuși cererile din ce în ce mai stridente că ar trebui făcut mai mult. Am văzut furia, frustrarea și frica gravate în acele fețe care strigau. Imaginile din fluxul de știri cu porturi stelare arse și distruse, cu nave Thargoide care distrug casele oamenilor obișnuiți, erau prea clare în mintea tuturor.”

„Cu adevărat nu eram sigur în ce direcție va merge această demonstrație improvizată. S-ar putea ca emoțiile puternice ale mulțimii să se transforme chiar în violență? Și apoi o nouă voce a răsunat în piață: tonurile inconfundabile ale Împărătesei Arissa Lavigny-Duval, mândră în timp ce cobora încet treptele palatului spre noi.

„Ține-ți minte asta: suntem imperiali”, le-a spus ea oamenilor, cu vocea ei poruncitoare amplificată pentru ca toți să o audă. Mulțimea s-a despărțit în tăcere când ea se apropia, permițându-i să pășească printre noi. „Deținem cea mai puternică civilizație, cele mai mari realizări și cele mai curajoase inimi. Vom întâlni orice care îndrăznește să ne amenințe, om sau străin, și îl vom învinge. Imperiul nostru va rezista!”

„Până la sfârșitul discursului ei, care a durat vreo zece minute, emoțiile au fost într-adevăr transmutate – în jubilație exultante și înveselitoare. Împărăteasa noastră a fost alături de noi în persoană, ne-a amintit tuturor de moștenirea noastră și de datoria noastră. Fara îndoială, Thargoizii vor veni. Dar în acel moment eram hotărâți să le facem față împreună.”